Oldalak

2011. február 2., szerda

Néhány szó a társas kapcsolatokról ♥ (folyt.)

Felmerült egy kérdés: hogyan is viseljem el azokat az embereket, akik idegesítenek?

Itt el is érkeztünk az első hibás feltételezéshez:

Az emberek a viselkedésükkel idegesítenek, miattuk nem érzem jól magam!

Ez nem igaz! Az emberek nem mások miatt érzik rosszul magukat, hanem saját maguk miatt, mert diszharmónikusak, így másoktól várják a visszaigazolást, másokban keresik saját tükrüket, ami hibás dolog. Ahhoz, hogy másokkal békés kapcsolatban éljünk, először saját magunkkal kell békében lennünk. Saját magunknak kell tükröt állítani, és nem valami csorba tükröt, amiben csak negatív, vagy csak pozitív oldalunkat látjuk, hanem egy reális tükröt, amiben pozitív dolgainknak örülünk és igyekszünk bővíteni körüket, kevésbé pozitív dolgainkat, hátrányainkat pedig igyekszünk elfogadni, mint hozzánk tartozó szükséges dolgot.

Egy jó kis gyakorlat Energiahangolásra (ennek több változata is működhet, az elv a lényeg!):


"Félórás gyakorlat az Energiák összehangolásához

Összehangolt Energiával indulhat a napod, ha előző éjjel így térsz nyugovóra:
Keress közvetlen közelségedben olyan dolgokat - mint amilyen az ágyad, a takaród és a párnád -, amelyeket nagyra értékelsz. Jelentsd ki magadnak a szándékodat, hogy jól fogsz aludni, és kipihenten ébredsz. Amikor reggel felébredsz, maradj még ágyban a méltánylás érzésével legalább öt percig, majd üdítsd fel magad fürdéssel és reggelivel. Ezután ülj le tizenöt percre, és csendesítsd el az elmédet. Érezd, hogy minden maradék ellenállás megszűnik benned, és érezd, ahogy Rezgésed magasabb szintre emelkedik. Majd nyisd ki a szemed, maradj még ülve öt-tíz percig, és írj egy listát azokról a dolgokról, amelyeket nagyra becsülsz az életedben.
Ezt az Energia-összehangoló munkát elvégezve, vonzásod irányultsága nem csak alkalmat teremt a jó érzést okozó emberekkel, helyekkel és dolgokkal folytatott tevékenységekre és találkozásokra - hanem képes leszel minden eddiginél mélyebben átélni mindennek a fenségét is. Ahelyett, hogy ilyen-olyan tevékenységgel vagy helyek felkeresésével próbálnád magadat jókedvűvé tenni, szántszándékkal érezd jól magad - és engedd, hogy ezek a dolgok és helyek jöjjenek el hozzád. Előfordulhat, hogy amint összhangba kerülsz azzal, aki valójában vagy, egy másik kapcsolat vonz magához. De az is lehet, hogy jelenlegi kapcsolatodat már összhangod állapotából vonzottad magadhoz, és most, miután ismét összhangban vagy, magától megújul.
Ha jelenlegi kapcsolatodba lépve többé-kevésbé az összhang állapotában voltál, igen nagy a lehetősége, hogy visszatérj e csodálatos érzéshez. Ha azért léptél a kapcsolatba, mert éppen valamilyen kellemetlenség elől menekültél, akkor ez a kapcsolat valószínűleg sokkal inkább azon alapul, amit nem kívánsz, mintsem azon, amit kívánsz. Bármi is a helyzet, mindig az a legjobb eljárás, ha eléred, hogy jól érezd magad, még mielőtt bármit is tennél; ha pedig nem érzed jól magad, nem kaphatsz ihletet semmilyen tettre, amely megoldaná a problémát."

/Esther és Jerry Hicks: A kapcsolatok törvénye c. könyvéből/

Szóval itt is látszik, amíg önmagunkkal nem vagyunk kibékülve, amíg nincs meg az elfogadás magunkkal szemben, amíg nem jutunk el arra a szintre, hogy nem érdekel mások véleménye, mert tisztában vagyok magammal, és a problémáimért nem a felelőst keresem, hanem a megoldást rájuk, addig sajnálatos módon nincs semmi esély a kapcsolataink rendezésére se alacsony, se magasabb szinten. Hihetetlenül fog hangzani, de csakis saját magunktól függ, hogyan érezzük magunkat, csak mi dönthetjük el, jó avagy rossz kedvünk van-e, és aztán ezt foghatjuk a családunkra ("Már megint csak idegesítetek!"), a szomszédra ("Már megint zörög hajnalban!"), a buszosra ("A fenébe, hogy nem képes ideérni időben!"), de éppen be is láthatjuk, hogy tulajdonképpen mi magunk rontottuk el az egész napunkat, minden családtagtól, ismerőstől és velünk kapcsolatba kerülő embertől függetlenül és tehetünk ellene. Hogy mindez mennyire nehéz? Sokáig azt hittem, nagyon. Aztán beláttam, hogy csak annyira, amennyire azzá tesszük magunknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése