Oldalak

2011. február 3., csütörtök

Legfőbb Vezérlőrendszerünk

Gyakran hallani, hogy jobb, ha az ész vezet, mint a szív... erről szeretnék most írni pár gondolatot.

Tapasztalatom, hogy az Én sokkal jobban tudja, mi jó nekünk és mi nem. Ráadásul ugye a kívánságainkat is ő teljesíti, akár tetszik ez a dolog, akár nem :D Na már most, mi ugye gondolkozunk, beszélünk, gesztikulálunk, kommunikálunk a külvilággal, de az Én csak az érzéseinken keresztül tud hozzánk szólni. Ezt hívják legfőbb Vezérlőrendszernek.

A működés pofonegyszerű: ha jól érezzük magunkat, az én és az Én összhangban vannak, ha nem érezzük jól magunkat, diszharmónia keletkezett, valamit nem csináltunk jól. Ekkor érdemes megkeresni, mi a rossz érzés forrása és pozitív gondolatokkal kiiktatni azt.

Csak egy példa. Ha azon gondolkozunk, betegek vagyunk, rosszul érezzük magunkat és lám! Tényleg betegek leszünk. Viszont, ha meggyőződésünk, hogy egészségesek vagyunk, akkor ehhez egy nagyon könnyed, jó érzés társul, és valóban, képesek vagyunk gyógyszer nélkül meggyógyulni, vagy jelentős javulásokat elérni (saját bőrömön tapasztaltam!). Ugyan ez igaz az anyagi helyzetünkre, a társas kapcsolatainkra, és mindenre, de mindenre a világon!!!!

Megfigyelésem szerint az emberek szeretnének valamit, és arra koncentrálnak, miközben minden más területen negatívan gondolkoznak. Nem, így sajnos nem lehet bevonzani azt az egy dolgot sem. Ebből levonják a konklúziót: a módszer egy kalap szamóca, nagy szavakra épít, de nem is működik! És bumm!!! Tényleg nem működik többé. Helyesbítek, működik, de csak és kizárólag negatív dolgokat közvetít, és így újra és újra igazolva látják az emberek magukat: Az életem borzalmas! (Megjegyzem, ők teszik azzá maguknak, de mindegy...)

A másik akadály a kétkedés: szeretném, de úgyse működik... szeretném, de mi van ha... szeretném, de... Nem!!! Nincs de! Szeretném és úgy is lesz. Pont. Persze a kétkedés csak késlelteti a dolgot, ami ettől függetlenül egyszer majd eljön, de miért várjunk vágyaink teljesülésére, ha azonnal a miénk lehet? Na ugye... :)

Ezek ellen a ballépések ellen véd a Vezérlőrendszerünk.

Néha, ha nagyon elkalandoznának a gondolataink (főleg az elején nagyon fontos ez), tegyük fel magunknak a kérdést: Hogy érzem magam? Ha a válasz az, hogy rosszul, tereljük a gondolatainkat jobb irányba :) Keltsünk magunkban pozitív gondolatokat :) A napunk is szebb lesz, egy idő után meg már nem is kell rá figyelni, hiszen a jó gondolatok teljesen átveszik a rosszak helyét :)

Szóval hajrá, Vezérlőrendszert beélesíteni, egy csodálatos napra felkészülni! Mosolyogj! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése